OVER METARG

Metarg metalen, blikken, messing en gietijzeren decoratie is een webwinkel voor mensen die bijzondere metalen, messing, blikken en gietijzeren decoratie leuk vinden. 

 
Al een aantal jaren ben ik ook te vinden bij VINT. in Amersfoort, Nijverheidsweg Noord 74B 
(van Di t/m Za 10:00 uur tot 17:30 uur)
 
Daar bied ik vintage woon artikelen aan, dus wel wat anders dan op deze site.
 
Erg leuk, de moeite waard om eens langs te komen (gratis parkeren)


Ik heb een variabel aanbod in zowel nieuwe en oude metalen en gietijzeren decoratie. Mijn nieuwe artikelen zijn op de site ondergebracht op soort en materiaal, de oude spullen staan zo veel mogelijk ook gesorteert op materiaal. 

Leuke decoratieve spullen voor uzelf maar natuurlijk ook om cadeau te doen. In mijn assortiment treft u onder andere de volgende artikelen aan: metalen decoratie, gietijzeren haken, bellen in alle soorten en maten, rustieke kapstokken  en nog veel meer om uw huis te verfraaien of om cadeau te doen. De meeste van mijn producten passen goed in een landelijke brocante woninginrichting of een gezellige tuin.

 

Gietijzer is een legering  van ijzer, cokes, mangaan en silicium.

Het woord gietijzer (engels: Cast Iron) spreekt voor zichzelf. De legering wordt verhit totdat het vloeibaar is, vervolgens wordt het in mallen gegoten. Daarna moet het afkoelen en uit de mallen verwijderd worden. De gegoten modellen worden indien nodig nabewerkt en geverfd.

Voorbeelden van gietijzer produkten zijn: Gietijzeren bellen met daarop bijvoorbeeld een haan, koe, locomotief of adelaar welke handbeschilderd zijn. Voor mensen die niet van dit soort gietijzer bellen houden zijn er ook modellen in rustiek, brocant en/of jugendstil. Deze zijn in mooie vormen met bloemen of franse lelie. De gietijzeren decoratie en kapstokken zijn bijzonder mooi van vormgeving. Zo bestaan er prachtige vlaggenstokhouders, plankendragers, deurroosters, ornamenten, brocant rustieke kapstokken  en vlinders die prachtig beschilderd zijn. 

Ik heb getracht bij elk artikel zoveel mogelijk informatie te plaatsen. Heeft u toch nog vragen, aarzel dan niet en stel uw vraag via de mail: metarg@kpnmail.nl

Met vriendelijke groet,

Metarg

Nijkerk